Portada del libro Sant Cristòfol de Premià de Mar, una parròquia amb història

Sant Cristòfol de Premià de Mar, una parròquia amb història

Xavier Martín Pay
No ficción
Páginas
416 páginas
ISBN
ISBN: 978-84-17487-63-8
Precio papel
PVP (papel): 15,00

Dónde comprarlo

Compartir

Sobre el libro

Sembla que una parròquia que ha perdut els seus arxius no pugui conèixer la seva història. Però no és aquest el cas de Sant Cristòfol de Premià de Mar, que tot i que sí va perdre’ls durant la fatídica guerra civil de 1936, els ha anat recopilant mitjançant diverses fonts, recomponent així un camí que ens configura com a comunitat cristiana inserida en el nostre poble.
Podem saber com el Veïnat de Mar va demanar construir una església nova en el s. XVIII; o com el jove poble de Premià de Mar va insistir en la creació d’una parròquia pròpia l’any 1841; o detalls sobre la seva reconstrucció el 1940.
Com a parròquia, àdhuc com a poble, ens sentim orgullosos del nostre temple: de la seva portalada de pedra barroca marinera en la façana; d’haver posseït el Sant Crist Gros que procedia del Fossar de Les Moreres de Barcelona; de les columnes salomòniques d’un baldaquí barroc procedents de Fitero (Navarra); de tenir el segon campanar més alt del Maresme; de l’estàtua monumental de Sant Cristòfol en el presbiteri, etc; i també de les “pedres vives” que l’han configurada, laics i laiques col·laboradors i mossens que ens han acompanyat durant aquests 175 anys. Som una comunitat satisfeta de conèixer les nostres arrels des del s. XVI.

Tenemos todo lo que necesitas para publicar tu libro

crosscross-circle