Portada del libro L´ILLA. Els companys de L´Andròmeda

L´ILLA. Els companys de L´Andròmeda

Eugène Dabit
Ficción
Páginas
136 páginas
ISBN
ISBN: 978-84-18248-64-1
Precio papel
PVP (papel): 8,00

Dónde comprarlo

Compartir

Sobre el libro

L’ILLA (Els companys de l’Andròmeda)

Una illa de 1932, greus problemes d´atur, gent de Menorca que lluita amb les seves mans. La feina dura contra la “maquinització”, contra el poder d’una societat rígida i classista.

Mans de la terra i el mar.

Eugène Dabit ens ofereix una fotografia antropològica d’ambients, d´escassetat i mancances, de la quotidianitat i de la vida vora al port on un grup d’ amics estaran disposats a vèncer un destí dur amb l’amistat i l’ajuda mútua.

Sobre el autor/a

Eugène Dabit (Mers-les Bains, Somme, 1898 – 1936, Sevastòpil, Crimea).

De família humil, autodidacta, als 18 anys fou mobilitzat en la I Guerra Mundial. S’inicià en la pintura, però prest optà per esdevenir també escriptor.

Autor de novel·les i narracions, el 1931 va obtenir el premi de Roman Populiste amb L’Hôtel du Nord (1929), novel·la de la qual el 1938 es va fer una versió cinematogràfica. Altres títols important són Villa Oasis ou Les Faux Bourgeois (1932), Fauburgs de Paris (1933), Un mort tout neuf (Gallimard, 1934) i Au Pont Tournant (1936).

Dabit pinta el poble, la gent senzilla i la vida quotidiana, que no està despullada de bellesa i sempre hi troba una mena de puresa, que troba en les relacions d’amistat i solidàries. La solitud i la malenconia romanen com un rerefons de les descripcions realistes, en pintura i en prosa.

Va passar llargues estades a Ciutadella durant els quatre estius, de 1932 a 1935, on va viure intensament i hi va ambientar algunes de les seves obres. Els seus records i estima per Menorca els trobam al seu Journal Intime (1939). Bon ressò va obtenir també amb el llibre L’Île, la primera i més extensa narració del qual és Les compagnons de l’Andromède, que oferim aquí traduïda al català.

Autor del libro

Tenemos todo lo que necesitas para publicar tu libro

crosscross-circle